woensdag 20 maart 2013

bo­nen­chi­li met kip

bo­nen­chi­li met kip

INGREDIËNTEN
rijst
2 el zonnebloemolie
300 g kipfilet,
1 prei
1 tl gemalen komijn (djinten)
2 blikken gepelde tomaten
1 blik Chili bonen in chilisaus
1 blik mais

BEREIDEN

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd de prei in ringen was deze en laat even uitlekken.
Snijd de kip in blokjes.
Verhit de olie in een pan.

Bak de kipfilet rondom aan.
Voeg de prei toe en bak een paar minuten mee.
Voeg de komijn en tomaat toe.

Druk de tomaten met de achterkant van een houten lepel plat.
Stoof de kip met de deksel op de pan in 10 min gaar.
Schep regelmatig om.

Voeg de bonen en mais toe en warm nog 5 min. mee.
Serveer met de rijst.

Breng evt op smaak met wat peper en zout.






Eetsmakelijk!


p.s je kan natuurlijk ook zwarte bonen gebruiken maar ik heb gekozen voor de chiliboon omdat ik deze het lekkerst vind.





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen